Restauracja Złote Runo w Górze Kalwarii

Złote Runo - Restauracja

Złote Runo poza rodzinnym hotelem i miejscem organizowania wesel stanowi również przytulną restaurację, która serwuje niesamowite dania. Nasi kucharze z najwyższą starannością przygotowują potrawy, aby zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienia naszych klientów.

Nasza restauracja jest otwarta od poniedziałku do niedzieli od 12 do 22, a w weekendy, dopóki ostatni gość nie opuści sali. Kuchnia francuska i śródziemnomorska to nasza specjalność,jednak poza nią serwujemy również pyszne desery, aromatyczną kawę, alkohole oraz przystawki.

Specjały Restauracji Złote Runo

Nasza restauracja specjalizuje się w niezwykłych daniach zawierających w sobie elementy kuchni francuskiej oraz śródziemnomorskiej. Serwujemy takie dania, jak schab z czerwoną konfiturą, filet z okonia morskiego z frytkami, polędwiczki wieprzowe na purée z zielonego groszku, penne z polędwiczką wieprzową, tagliatelle z kurczakiem i pomidorkami cherry,carpaccio z polędwicy wołowej czy szaszłyki z krewetek tygrysich i hiszpańskiego chorizo.Jesteśmy zafascynowani kuchnią południowo-zachodniej Europy, dlatego chcemy zarazić nim także naszych, gości, podając tamtejsze specjały.

Za nasz specjał uważana jest natomiast przepyszna pizza na bardzo cienkim cieście. Szef kuchni opracował autorski przepis, według którego przygotowuje to danie od lat. Dzięki temu pizza zachwyca niemal każdego gościa, który zdecydował się odwiedzić naszą restaurację.Poza ciastem kluczowe są również składniki dobrane z najwyższą starannością. Oferujemy wiele rodzajów pizzy, w tym z elementami kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej, aby każdy gość mógł, choć na chwilę przenieść się nad Basen Morza Śródziemnego.

Ze względu na to, że ciasto jest niezwykle cienkie, nie oferujemy pizzy na dowóz w obawie,że mogłaby ona nie dojechać do klienta w pożądanym stanie. Jednak gorąco zachęcamy do odwiedzenia nas i skosztowania pizzy na miejscu w Górze Kalwarii. Restauracja jest zawsze otwarta dla smakoszy tego włoskiego dania.

Dzięki temu, że nie należymy do wielkopowierzchniowych hoteli, które mają za zadanie przenocować jak najwięcej gości, naszym klientom może poświęcić więcej czasu, również w kwestii przygotowywania dań. Z tego względu możemy pozwolić sobie na o wiele większą dbałość o przygotowane potrawy. Nasze dania nigdy nie opuszczają kuchni zimne, nawet śniadania, które zazwyczaj są posiłkiem serwowanym na zimno, możemy zaoferować na ciepło.

Zachęcamy do odwiedzenia restauracji Złote Runo i skosztowania serwowanych przez nas specjałów.